Ξενάγηση στα Αρχαία Στάγειρα



Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαρβάρας "ΑΕΤΟΣ"  το  Σάββατο 06 Ιουνίου στις 11:00 συμμετείχε με μια ομάδα 25 παιδιών των Γ-Δ-Ε-ΣΤ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βαρβάρας στη δράση με τίτλο "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές " που διοργάνωσε η Εφορία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής στον Αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. 
Πρόκειται για επικοινωνιακή δράση που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε πλήθος αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.Στόχος της δράσης είναι η εξοικείωση της τοπικής κοινωνίας με τις αρχαιότητες, αλλά και η γνωριμία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τον αρχαιολογικό χώρο, τμήμα του οποίου έχει πρόσφατα αναδειχθεί, έτσι ώστε η γενέθλια πόλη του Αριστοτέλη να γίνει θελκτικός τουριστικός προορισμός.
Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τόσο το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους δασωμένο τοπίο, όσο και τις αρχαιότητες που αναδεικνύονται μέσα από αυτό.
 Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά,   τα οποία παράλληλα το διασκέδασαν , καθώς τους δόθηκε η ευκαρία με την  ξενάγηση  και τη βοήθεια του αρχαιολογου κ. Παπασταθη  να μιλήσουν , να αγγιξουν και να διαβασουν τις αρχαιοτητες  σε μια  προσπάθεια να μετατραπούν οι σιωπηλές πέτρες σε αφηγητές ιστοριών, τα ερείπια σε μνημεία, το ανοίκειο σε οικείο.